Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΜΗΤΕΡΑ;

Διαβάσαμε σήμερα ένα πολύ τρυφερό βιβλίο με τίτλο
ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΜΗΤΕΡΑ;


Αφού το διαβάσαμε ακολούθησε συζήτηση σχετικά με αυτό.Τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις τους,τα σχόλιά τους και τα συναισθήματα που τους δημιούργησε το συγκεκριμένο βιβλίο.
Θαύμασαν τη μικρή Φυλλιώ που κατάφερε κάτι τόσο σημαντικό και συνειδητοποίησαν ότι όταν θέλουμε κάτι τόσο πολύ πρέπει να προσπαθούμε για να τα καταφέρουμε.

Μιλήσαμε για την επιβράβευση και για το πώς η δική τους μαμά τα επιβραβεύει όταν τη βοηθούν ή όταν καταφέρνουν κάτι σημαντικό.

Tους λεει:
Ωραία!!
Πάρα πολύ ωραία!!
Μπράβο!!
Συγχαρητήρια!!
Τα κατάφερες!!
Με μια αγκαλίτσα!!
Με ένα φιλάκι!!

Μιλήσαμε επίσης για τα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στη μαμά τη Κυριακή,συμφωνήσαμε για το τι θα φτιάξουμε στο σχολείο για τις μαμάδες μας,αλλά και για το γεγονός ότι δε χρειάζεται να ξοδέψουμε χρήματα για το δώρο της μαμάς αφού η μαμά χαίρεται με απλά πράγματα όπως

Με μια καρτούλα που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας.
Με μια ζωγραφιά.
Με ένα λουλούδι.
Με ένα φιλάκι.
Μια αγκαλίτσα
και φυσικά με το να της πούμε
Σ'αγαπώ πολύ!!!

Στη συνέχεια παίξαμε με τις λέξεις από τις οποίες η Φυλλιώ πήρε τα γραμματάκια για να γράψει τη λέξη ΜΗΤΕΡΑ,τις γράψαμε κι εμείς κάνοντας την ακόλουθη ακροστιχίδα

και μετά ο καθένας σκέφτηκε πώς του αρέσει να φωνάζει τη δική του μαμά κι από πού παίρνει τα γραμματάκια για να το γράψει.






Στο τέλος δραματοποιήσαμε την ιστορία γιατί μας άρεσε πολύ!!



6 σχόλια:

  1. Μπράβο Ελένη!!!Πολύ μου άρεσε αυτή η προσέγγιση με τη διαφορετική προσφώνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΕΛΕΝΗ! ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή δουλειά Ελένη!!!!! Μου άρεσε πολύ που χρησιμοποίησες διαφορετικές εκδοχές της λέξης, και γενικά όλη η προσέγγιση πολύ διαφορετική! Μπράβοοοοο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή